Co je to blog a vlog?

Hodně lidí dnes neví co je vlog(těch mladších,ale zřídka i starších).Vidí dejme tomu na YouTube nápis vlog.Řeknou „Super,další vlog“ a ten vlog může být od nějaké slavné osobnosti,ale to je mimo.

Vlog,je zkratka pro slovo videoblog,čili dotyčná osoba či osobnost se nevyjadřuje písemně,ale ústně.Čili mluví místo toho aby psal.Což je pro mnohé výhodnější než psát několika odstavcové články na půl hodiny.

A z této zkratky vzniká také vloger,tedy videobloger,ale zřejmě pro lepší vzhled,nebo nevím proč se vynechalo písmeno „b“ a vzniklo tedy vloger.

No a z toho vyplývá,že má někdo blog,tak píše a je tedy bloger,takže osoba nebo osobnost která se nevyjadřuje ústně(videem či nahrávkou),ale písemně.

A proč já jsem si zrovna zvolil blog:

Nemám rád vystupování na veřejnosti a ano,přiznávám se,jsem stydliví,ale co už.

Tento článek byl jen takový OffTopic,protože mě nic jiného nenapadlo(zatím)

Dračí Doupě(část 1)

Tak abych nějak začal nový den,napíšu něco z Dračího Doupěte,které ovšem hraji :)

Jak jsem začal:

Při hraní hry DayZ Stanalone jsme přišli k tématu Dračí Doupě.O této hře jsem slyšel mnohé,ale nevěděl jsem o co jde.Nikdy jsem se o to nijak nezajímal,myslel jsem si že je to nějaký druh PC hry nebo LARP.

No,ale abych neodbočoval.Kamarád mi vysvětlil aspoň ten základ a protože mám rád RPG hry(hodně) tak jsem si řekl,“Jo,to by mohla být sranda“.A co přesně miluji na této hře?Nejste nijak omezování realitou,i když ve hře nějaká pravidla jsou,ale proč je nezrušit?

Hru můžu hrát kde chci a hlavně kdy chci.Jedna hra mi stačila a musím na ni pořád myslet,teď jen čekám na pokračování hry s kamarády.

No,vymyslel jsem vlastí příběh,založený na DayZ(zombie,banditi),Pánu Prstenů(trpaslíci,elfové,skřeti,vrchovci…) a část reálného života(knížata…).

A jak to v mém světě vypadá?

Ocitáte se ve vámi dříve známe oblasti.Ale teď ji skoro nepoznáváte,jen si rozpomínáte na čistý,bezpečný most přes z řeku.Nyní bohužel vidíte rozpadlí most,který je dost špinavý a v pozadí lze zahlédnout dým a plameny.

Ale nic jsem neřekl o vás.Jste voják/y z rozpadlé armády,která bojovala na serveru.Ale aby se nepřítel neradoval,větší část jeho armády postihla krutá nemoc,která se přeživšími od vás rozšířila až do města Brung(vaše rodiště).Hned vás napadá,co je z vaší rodinou,tedy z vaší matkou,protože otec je dávno po smrti.Pak si vzpomenete na své přátele a v té chvíli se vám vnukne myšlenka.Bojovat za správnou věc,nebo se přidat k banditům a ničit?

Byla to jen vaše volba a vy se s ní musíte vypořádat po vašem.

 

Aby ve hře nedocházelo ke zmatkům apod… je hra přizpůsobena na 4-5 hráčů.

Z toho jsi můžete vybrat třídy:bojovník,lukostřelec,jezdec,hraničář,mág/lékař nebo vrhač plamenů.

V této věci jsem nový tak mě neukamenujte za chyby :)

 

Pokračování příště

Informace o mých zálibách

Když hrajete hry a to jakékoliv,lidi vás berou jako člověka,který je závislí na hrách a dobře to s ním nedopadne nebo jako člověka,který se v počítačích vyzná.

Já tyto lidi naprosto nechápu a odsuzuji je.Je to naprostá blbost.

Dále se zajímáte třeba o něco,co je vymyšlené,jako např. Pán Prstenů o kterém můžete vést hodinové diskuze.Pak vás zase lidi nařknou že jste magor s prominutím,že se zajímáte o něco,co není reálné.Ale je to prostě vaše hobby a tak by jste měli odejít se slovy,“Jsem to já a já si můžu mít koníčka jakéhokoliv a ostatním lidem to může být jedno.“

Já bych se i vsadil,že kdyby je někdo on otravoval a zesměšňoval stejnýma věcma,příjemné by jim to určitě nebylo.Ale protože tento post může číst i takový člověk,radím mu,aby se zamyslel a nesmál se nebo hůře nadával těm co mají podobné hobby a to jich znám hodně.

Ale nechtěl jsem tu psát o takových věcech,rád bych vám přiblížil,co mám rád já a jak to vnímám.

 

———-

Už od malička jsem sledoval Pána Prstenů a ještě jsem netušil,že je i kniha(na knížky zrovna nejsem,ale toto jsem si musel přečíst).Tehdy jsem ještě o Pánu Prstenů nic bližšího nevěděl(jenom z filmu a to se mi často vykouřilo z hlavy).Pak přišla škola,kde jsem na PP úplně zapomněl a dlouhou dobu se na něj nedíval až do nastoupení na druhý stupeň,kdy jsem se seznámil s jedním člověkem,který mě přivedl na bližší dráhu o tomto filmu,resp. knize.Vedli jsme dlouhé diskuze,vymýšleli věci a nakonec jsme vymysleli společnou hru.Ale bohužel každý z nás si na ni dělal nároky a proto jsme byli furt rozhádaní.Pak o pár měsíců jsme si řekli,že hru zničíme a spálíme.Tak se i stalo,ale o pár dní,možná i v ten samí den jsme začali vymýšlet druhou,ale o dva dny později naše přátelství skončilo(retardovaná záležitost,nad kterou by jste mávli rukou).Hru jsme nedokončili,ani nevím co s ní udělal a do teď se s ním nebavím(on se tedy nebaví se mnou,já se snažím vycházet s každým)…No teď jsem od něho a dalších,co je navedl či jim řekl o mně mylné informace zesměšňován.Nemlátím se s nimi,nehádám se,ale takový parchanti to jsou a teď a bez prominutí.Někdy mám chuť mu přímo vrazit,ale musím se ovládat…

No,pak mi kamarád,kterého jsem poznal nedávno přiblížil hru Dračí Doupě.Znal jsem název ale ne pointu.On mi tedy vše vysvětlil,ale do teď se musím zaučovat :)

Vytvořil jsem vlastní příběh(on DrD hraje asi rok či víc) a jeho názor byl,“Ty vo**,ty to někde čteš.Jako jestli ne,tak máš obří talent kámo.“A od té doby v DrD pokračuji.Zatím jsem hrál jenom jednu hru a to svou(později zveřejním příběh).

 

Pokračování příště…

 

Blog

Jelikož jsem teprve začal se psaním(webů jsem měl hodně),tak nějakou dobu potrvá tomu tady dát nějakou kvalitní podobu…

Nechci o sobě vypisovat osobní informace(některé ano),aby pak nevznikaly marné a potupné diskuze o mně nebo samotném blogu.

Mohu napsat,ale taky nemusím,protože je to už výše-Mám rád hry,knihy a filmy fantasy žánru,ale taky neopomenu Sci-fy a historické filmy.Účastním se LARPů(jak kdy) a hraji Dračák(Dračí Doupě,zkratka DrD).

Veškeré animace(příběh,postavy) u Dračáku dělám a to hodně lidí přes stránky roll20.Vše bude v informacích o mých zálibách :)